Skip to content
Dine Data

Horfor er det vigtigt at tage kontrollen over signe egne data?

Det er et spørgsmål, som mange mennesker stiller sig selv i dagens digitale verden. Data er blevet en værdifuld ressource, som kan bruges til at skabe nye produkter, tjenester og oplevelser. Men data kan også misbruges. Derfor er det vigtigt, at vi har indflydelse på, hvordan vores data bliver indsamlet, behandlet og delt.

Når vi tager kontrollen over vores egne data, kan vi sikre, at de bliver brugt på en måde, som vi er trygge ved. Vi kan også få mere gennemsigtighed og tillid til de virksomheder og organisationer, som vi deler vores data med. Og vi kan få mere værdi ud af vores data, hvis vi kan vælge, hvem vi vil dele dem med, og hvad vi vil have til gengæld.

Der er flere måder, vi kan tage kontrollen over vores egne data på. For eksemple kan vi lade være med at benytte “Gratis tjenester” som de store cloud udbydere har og f.eks. benytte Nextcloud, hvor du selv har kontrollen over dine data og dine data ikke bruges som betaling.

At tage kontrollen over vores egne data er ikke kun en rettighed, men også en pligt. Vi har et ansvar for at passe på vores egne data og respektere andres. Det er derfor, det er vigtigt at tage kontrollen over vores egne data.